вторник, 14 март 2017 г.

Моят мъж яде всичко – хвалбата на съвременната жена.

Забелязали ли сте, че жените също „си ги мерим“. Кое ли? Мъжете. Има два вида женски събиранки – на които се оплакваме от мъжете или на които всяка се надпреварва да хвали своя. Тези от последния вид са ми странни, защото понамирисват на самонавиване. Ако нещо ти харесва тихо и доволно седиш и го консумираш, а не се натискаш да обясняваш на всички защо как и колко е вкусно. Освен ако не искаш да консумираш в компания:)

Та за готвенето ми е думата – бича на грубо половината съвременни жени. (Според мен жените се делят на обичащи да готвят и обичащи да чистят като почти няма пресечни точки между тези две групи. Обичащите да готвим обичаме и да ядем със всички последствия от това:). Събират се значи умни образовани и реализирани в живота жени със семейства и деца и започват да си ги мерят. Не постиженията, не парите, не ума, не професиите, не чувството за хумор. Мъжете. В този контекст чувам заветната фраза произнесена с гордост: "А, моят яде всичко което му сложа. Даже като не ми се готви не прави проблем“.

Онемявам. Пред очите ми изниква сюрреалистична картинка в която домашните уреди могат да говорят. Готварската печка се хвали че има избор какво да готви. Не дали, забележете, а какво. Даже й се разрешава веднъж в месеца да се развали и да не готви и добрия стопанин не я рита псува и блъска, а вдига рамене и отваря хладилника за сирене и салам.

Но това не е всичко. Друга вади четирите валета на всичко коз, флъш рояла на покера: „А пък моят готви“ . Тишина. Трудно е да биеш това. Мдааа. Добрият стопанин дотолкова обича готварската си печка, че даже не я ползва и й дава да си почива. Как да не й завидиш, боже! Това е то любов и уважение!


Момичета, знам че сте шокирани. Просто следващият път, когато се виждате с приятелки, не превръщайте срещата в сбирка на говорещи домашни уреди. Мъжете ви гледат на вас така, както вие сами гледате на себе си. Помислете за това.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар