петък, 9 март 2018 г.

Женските стачки за 8 март - звездния миг на "робините"

Българските медии показаха стотици жени събрани на площадите в Италия и Испания в нощта срещу 8 март да протестират против по-ниското заплащане и "мачистката култура". Изуми ме дивото въодушевление на европейките блъскащи с лъжиците по тиганите, техния хъс, ентусиазъм от това, че най сетне някой им обръща внимание и са в центъра на новините. Всъщност, жените на площадите са само едни марионетки на хитрите синдикати и псевдофеминистки организации, които доволно потриват ръчички в централите си - отнова са оправдали средствата които набирати доволно усвояват само с една показна акция. Отново всичката пара е отишла в свирката. 

А кервана си върви....На 9 март всяка една от протестиращите отново ще отида на работата с по-ниска от на мъжете заплата и ще готви вечеря у дома на мъжаси мачист. Защото жените не искат наистина нещо да се промени. Те не са против да работят за малко пари и да слугуват в къщи - те искат веднъж в годината да им се обърне внимание. И от това им желание се възползват - мъжете им с букети в ръце и половинчати поздравления и феминистките оганизации които уж ги защитават. И едните и другите са наясно с цинизма на ситуацията - нищо няма да се промени. Ако жените искаха промяна, щяха масово да напускат зле платените си работи и мъжете насилници и да търсят по-добри варианти за себе си. Да сте виждали такова нещо? Нееее. Те са само по празните приказки. На 9 март тези боркини за свобода ще пържат кюфтета в същите тези тигани по които удряха на площада - доволни, че са защитили правата си, получили своето внимание, изпуснали парата до следващата година. 

Европа е един от континентите с най-много права на жените. Практически във всяка област - политическа, обществена, икономическа, даже в много страни са облагодетелствани от квоти в парламента и за обществени длъжности. Жените в Европа не са забулвани, дискриминиране, държани затворени по домовете, кастрирани на 5г. и омъжвани насила на 9 като в други краища на света. Плаща им се по-малко, защото се съгласяват да работят за по-малко и кариерата не е главното нещо в живота им. А ги ошамарват в къщи по същата причина - защото търпят и не си тръгват от насилника. Това е. 

Има и едни други жени. Те не излизат на протести. Те не приемат букети и човешко отношение 2 дена в годината - на св. валентин и осми март. Ако искат мъжко внимание, ресторанти, подаръци, екскурзии, кариера и високи заплати, те не сигубят времето да блъскат с лъжиците по тигани, а работят, за да го постигнат. Високи заплати, уважение, грижа, любов - всичко това се постига срещу висока себестойност, не с протести на площада. Протестите са за тези, които ги мързи или не струват.




1 коментар:

  1. Тъкмо щях да изрепликирам, но вие сте го написала сама: " Високи заплати, уважение, грижа, любов - всичко това се постига срещу висока себестойност, не с протести на площада." И се постига също така с непадане под нивото на личното достойнство. Като че ли нямам какво друго да добавя.

    Поздравления за хубавия блог. Грабна ме начинът, по който представяте позицията си.

    ОтговорИзтриване