вторник, 13 февруари 2018 г.

Българинът не заслужава България

Няма в Европа по-красива страна от България - това мога да кажа с чисто сърце след като посетих по-голямата част от Европа - нито френската ривиера, нито Кан Ница и Марсилия, нито Коста Брава най-малко пък Гърция могат да се сравняват с българското море и българската природа. Лозята на Тоскана бледнеят пред нашите китни села в предбалкана, българското вино  е в пъти по-хубаво от френското и италианското. 

България има сам един проблем -  българите. Лош, неизлечим проблем. 7 милионен проблем. Страната ни е прекрасна машина с възможн най-лошия софтуерър и без възможност за форматирне. Българинът не заслужава България. Швейцарецът я заслужава. Обяснявам защо.

Българинът е с ниско самочувствие. Той е една торба с комплекси Работи много, печели малко, телефона му е на изплащане, колата му е 15  годишна бричка. Ходи неугледно небръснат, след 30 като правило шкембето расте неудържимо. Комплексите му често избиват в агресивност и хамалско поведение на пътя. Фрустрациите от това, че се чувства нереализиран се изсипват често върху най-близките - жената, понякога децата.

Българинът вини всеки друг за своя неуспех, но не и себе си. Виновно е турското робство, правителството, Бойко, работодателите, мафията, съседа, държавата, само не и той. Често го избива на фалшив патриотизъм и на 3 март публикува трибагреника във фейсбук, символа на същата тая държава, която вини за беднотията си. Понеже не успява да изгради и уможи богатство, той намира реализация в рушението на вече построеното и саморазрушението с бутилка уиски в компанията на себеподобни в края на седмицата.

Ах, българката! Най-красивата жена в света! Нейното самочувствие е по-ниско даже и от това на българина. От 15-тата си година тя не си позволява да излиза от къщи без килограм шпакловка на лицето и вафли в корените. Лието й е перфектно нарисувано, но с такава кисела и високомерна физиономия, че ефекта е обратен. Усмивката и радостта са редки гости на това лице. Българките са едноптипни – където в чужбина видиш симпатична девойка облечена като проститутка, с перфектно изправена коса с вафли в корените и и превзет глас можеш да си сигурен че е българка. Българката не знае какво иска и колко струва и цялата красота не може да компенсира това.

Европейците уважават, пазят и развиват красотата на родината си. Швейцарците и италианците са ревърнали Алпите в приказка, а ние изсичаме планините си за дървен материал. Зашото сме бедни ще каже някой. Не, защото сме мързеливи и не ни се работи, но ни се нагъва свинско и винско. Българинът на заслужава България. Не заслужава нейната природа и ресурси, Той превръща всичко  в сметище, капанче или гробище за коли защото е боклук отвътре. 

1 коментар:

  1. Моите виждания се доближават до вашите, но не всички трябва да се гледаме под общ знаменател. Случайно попаднах на вашия блог точно след като последната ми публикация е в подобна насока. Страницата Ви ми харесва много. Харесва ми точно този неподправен език, на който и аз държа.

    ОтговорИзтриване